Pa vag snart

Nu ar vi snart pa vag fran Phnom Penh till Siem Rep, bussen gar om en och en halv timme. Vi ska passa pa och fa i oss lite mat innan vi sticker bara.

Vi tog en promenad till Toul Sleng museumet nu pa formiddagen, det var skont att rora lite pa sig. Museumet ar valdigt stort, det var ju en skola har i staden innan Pol Pot och hans roda Khmerer gjorde om det till fangelse. Varst var nog bilderna som de sjalva tog pa sina offer nar de fangslade dem, och sen illustrationerna av de olika tortyrmetoder som anvandes. Man maste ha en ganska tvistad hjarna for att faktiskt lagga ned tid pa att tanka ut hur man bast ska plaga manniskor. Flera av metoderna gick ut pa att anvanda olika typer av upphangning, sedan fick offren hanga tills de blev medvetslosa och da togs de ned och vacktes upp (garna genom att doppa deras huvuden i ackligt vatten) bara for att gora om proceduren igen. Annars var det populart att satta fast offren i olika obekvama stallningar under vatten vanta tills de blev medvetslosa och da tappade man ur vattnet, vackte dem och gjorde om hela procuduren igen. Precis som killing fields sa ar hela grejen sa sjuk att det ar svart att riktigt ta in det och inse att det har hant pa riktigt och att det hande for bara nagra decennier sedan, inte pa 1600 talet....

Nu kom Robin ocksa ner sa vi ska ata lite innan vi sticker. hoj!

Kommentarer
Postat av: Grethe

Har provat ringa,men får ingen kontakt.I fall ni inte vet vill jag informera er om att det är stor demonstration på flygplatsen i Bangkok och att flygplatsen är stängd.

Flygen blir omdirigerade till andra flygplatser.

2008-11-26 @ 13:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0