Ovolin och Murphey

I veckan låg vi till en början väldigt bra till tidsmässigt. Efter måndagen och tisdagens arbete hade grabbarna nästa bit av grunden klar för gjutning. Onsdag kväll skulle Robin fixa det och åkte ut trots regn och allmänt kasst väder. Han hann precis blanda klart första satsen cement och så gick tombolan sönder. Suck. Det var bara att åka hem igen.

På torsdagen kunde vi hyra en tombola och Robin gjöt en bit till medan jag jobbade. På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till en byggnadsvårdsbutik i Örebro som heter Ovolin. Vilket toppenställe! Paret som har det var väldigt trevliga och butiken var inspirerande med små utställningsmiljöer från olika tidsepoker. Hela butiken andades byggnadsvård och de hade använt gamla saker överallt i skyltningen och i hela butiksmiljön. Helt i min smak :)
www.ovolin.se

De blandade färgen precis som vi ville ha den medan vi väntade och gav bra tips och råd om tillvägagångssätt.
Vårt hus kommer att vara målat i ljus faluröd och ha foder i vitt brutet med 30% umbra och ockergula bågar. mm.. Någon som sett Gysinges reklambilder? Precis sådan färgsättning blir det i alla fall. :)

Mysigt!
'


Finfina emaljskyltar som kan beställas med valfri text, det fann också elprylar i gammalt stuk och en massa annat


På vägen hem åkte vi såklart på en punka! Har aldrig fått punka på en bil förut men någon gång ska man väl göra det också. Det är väl helt ok men tyvärr upptäckte vi när vi skulle byta till reservhjulet att volvos verktyg inte riktigt håller måttet. Det böjde sig helt enkelt när vi skulle lossa muttrarna. Gosh, som tur var fanns det ett hus i närheten så vi fick låna ett riktigt verktyg. Murpheys lag helt enkelt med trasig tombola och trasig bil samma vecka..

Hjulet med punkan


Volvos undermåliga verktyg


Projekt idag blev alltså att byta däcket/skaffa tombola, båda är är nu fixade så vi kan ta helg. Eller ja jag jobbar ju i morgon och sen gräver vi igen på Söndag men ikväll är det helg i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0