Sandstauppdatering

I helgen hade jag fixat mig en långhelg, röd dag på torsdag och inte min lördag, då tog jag mig ledigt på fredagen också. Tanken var ju att spendera tiden ute i Sandsta och hela torsdagen pinade vi oss igenom därute, dyngsura i spöregnet. Intressant dag ändå, Rocky hittade ett fågelbo som en smart fågel (koltrast?) byggt i lagom nivå ca 70cm över backen. suck. Vi företog oss värsta projektet med att flytta hela lastpallarna som boet var byggt mellan ut från tomten så att fågeln skulle få vara i fred och Rocky ändå skulle kunna få vara lös därute. Icke. Fågeln hittade inte tillbaka till boet igen... Projekt igen att flytta tillbaka hela konkarongen. Rocky fick vara under uppsikt resten av dagen och nu har Robin löst det genom att bygga ett staket runt pallarna. Haha, måste vara en av få fåglar som har eget staket runt boet!


Bakom denna pall håller bird-mama och äggen till.


Fyra fina ägg har hon och jag är lite orolig för hur det ska gå när de kläcks... snacka intressant för pysen då.

Resten av dagen ägnade vi åt att bygga ett vedskjul, en nödvändighet eftersom veden nu är lagrad under taget på "vinkällaren", ett tak som definitivt inte pallar en vinter till utan måste renoveras. Innan det måste veden bort - alltså ett vedskjul. Provisoriskt som bara den, byggt av spillvirke som fanns därute och fyra lastpallar från mitt jobb. Blev riktigt stabilt ändå så det funkar absolut så länge.


Så långt hann vi på torsdagen, niiiice!

Fredagen bjöd på samma väder som torsdagen så vi stannade hemma, jag och hundarna tog en lerig långpromenad i skogen, rätt mysigt faktiskt trots all lera. (Eller tack vare, om man frågar vovvarna)

På lördagen visade vädergudarna upp en annan sida och vi hade 22 grader och strålande sol. Robin lade tak på vedskjulet och jag ägnade eftermiddagen åt att stapla ved i bikini, sen staplade jag ved och sen staplade jag lite mer ved. Mycket ved har vi, det är ett som är säkert! Olli var också med och han staplade en del ved han också!

Nästan färdigstaplat!


Olli och hundarna njuter av matrast i vitsippehavet.

Söndagen ägnades åt ytterligare staplande, vi fyllde vårt nya skjul och var tvungna att ta ett av utedassen i anspråk, något ska man väl ha dem till också. Robin satte igång med något han har haft lust med sedan vi köpte stället, att riva bort de fula playwoodskivorna som täckte framsidan av "vinkällaren" så han ägnade sig åt det resten av dagen. Jag och Olli fortsatte på vedtemat och kapade upp en del träd och grenar som rasat runt omkring på tomten. Vi var riktiga karlakarlar och gjorde det på gammalt vis, med handsåg och yxa!

Summa summarum en riktigt bra helg, delvis fint väder och vi fick mycket gjort. :)

Färdigsydda bodys

Jag gjorde ett gäng bodys liknande den orange i ett tidigare inlägg. Har inte fotat alla men här är iaf bild på setet som jag gjorde till Lindas Vincent. Han invigde sitt nya set genom att bajsa ner hela det, sig själv och sin mamma. Hehe. Det var också en väldigt smal modell på bodyn så nu sitter den redan lite för tight om magen på honom så vi får se om det blir någon livebild på det så småningom. Förhoppningsvis kan han ha byxorna någon vecka till i alla fall!


Skogspromenad!

Idag kan man säga att vi har haft den "riktiga" skogspremiären för året. Vi var ute och gick lite kortare i skogen för någon vecka sedan men då låg det fortfarande snö kvar men idag var allt smält. Hundarna verkligen älskar att gå i skogen så det var som att släppa lös två ystra kalvar på grönbete! Vi var ute i två timmar ganska precis och hundarna sprang, nosade, hoppade, skuttade, badade i en bäck, gjorde spinnsnurrar, sprang tokfort, råkade landa på matte efter ett hopp (Rocky), hittade toppenfina pinnar (Ebba). En kanonpromenad helt enkelt.

Vi började vid Lorensbergatjärn och gick uppför kalhygget där. Fortsatte genom skogen och kom ut på Kåsenvägen som vi bara precis korsade och fortsatte i skogen över till Dagkarlsbo och sen cykelbanan/vägen tillbaka hem. När vi kom ut ur skogen vid Dagkarlsbo så kom dagens höjdpunkt, vi såg en grävling på bara tio meters avstånd! Det kändes verkligen jättenära men det gick ju så klart väldigt snabbt för den hade ju väldigt bråttom att komma bort från oss och ned i sitt hål, ett gryt där vi tidigare har sett rävar men som nu grävlingen verkar ha tagit i besittning. Som tur var hade jag just kopplat hundarna och vinden låg inte så att de kände doften av den..

Jag hade kameran med på turen för jag ville fota alla fina vårblommor som växer efter vägen och självklart blev det ju några foton på vovvarna också. :)


När han väl sitter still och tittar åt rätt håll så måste han ju ändå hitta på nåt för att göra bilderna knepiga, det är pysen i ett nötskal det!


Tussilago som börjar se lite hängiga ut, men ännu står de kvar.


Ebba trivs med livet, skogspromenad är det bästa som finns!


Alldeles vitt och blått i slänten på vägen upp till skogen.


De är så vackra...


Mmm..


Det är bara att känna in vårfeelingen!


Fågelperspektiv och motljus...


Hundarna badade glatt i bäcken som rinner ned i Dagkarlsbo, perfekt eftersom de var alldeles leriga innan och då slapp vi duscha när vi kom  hem. Kanske aningen kallt ännu om man frågar mig.

Det bästa med sådana här promenader är att hundarna är såå nöjda sen, de bara sover hela dagen. Superskönt!

Jag avslutar med dagens skämt, kunde inte låta bli att fota den här prisskylten när vi var och handlade:

Lite felstavat och då kan man tänka så här:
Skar lotten lök?
-ja, scharlottenlök

Usch, det var verkligen Lassenivå på den, jag undrar jag om dålig humor smittar? Jag ska i alla fall visa den för honom på måndag.

Tävling hos Zynk!

Jag klipper mig på ett ställe i ludvika som heter Zynk och nu var det en liten tävling där som jag är med i. Det är en utlottning av en liten miniplattång och lite andra grejor. Jag hoppas så klart på vinst! :)

Länk till deras sida --> www.zynkludvika.se

Som sagt....


Sötaste Ebba

Ebba har haft en lite jobbig helg, hon trivs jättebra med Elias som har passat dem medan vi var borta men Valborg är inte hennes favorithögtid med alla smällare!

Därför är det tydligen underbart att hennes husse har kommit hem igen och nu vägrar hon släppa honom, gissa vem som kommer sova ovanpå honom i sängen i natt? :) Lillstumpan!

 

Rocky är aningen mer missnöjd med vår hemkomst eftersom vi fick lov att sätta på honom struten igen, han har ett sår under hakan som han har kliat på för mycket så nu fick det bli antiseptisk salva och strut. Stackars pysen...

Hittade en söt bild på pysen från när han var valp och jag hade honom med mig på jobbet. Se en sån liten goding han var!


Konfirmation i Trondheim

Jag och Robin flög till Trondheim i Fredags för att besöka min släkt och vara med på min kusin Mariannes konfirmation. Att flyga i stället för at ta bilden var ett väldigt smart drag, hela resan gick på 5,5h från dörr till dörr istället för minst 10h som det blir med bil och då var vi ändå tvungna att åka till Stockholm först för att flyga därifrån.

Smidigt som sagt och inte alls så uttröttande. Lite bilder:

Fina Marianne poserar i sin nya bunad ute på balkongen

 


Eirik & Julie


Veronica & Alexander


Mormor&Morfar


Jag och Robin blev servettvikaransvariga och så här fina blev de! :)
Japansk solfjäder tror jag vikningen kallades.

Idag flög vi hem igen och var hemma till strax efter fyra, lika smidigt den här vändan också.

Vi hade en väldigt trevlig helg, och det var jätteroligt att träffa alla igen!


RSS 2.0