Chocolate Factory och Green School

Sista delen av förra veckans skolutflykt var först besök på en ekologisk chokladfabrik med hållbarhetstänk och sedan Green School, en internationell skola med grönt signum. Det första intrycket av chokladfabriken var - wow, byggnaden är helt byggd i bambu, riktigt coolt!
 
På övervåningen var det visningsrum för kunder och besökare och man fick också smaka på chokladen. Först fick vi en kall chokladdryck som välkomstdrink, sen fick vi smaka tre sorter, en 80% kakao, en 75% och en som var typ 60% och med cocosmjölk i. Fin utsikt hade de också med skog och risfält.
 
Inne i själva fabriken fick man inte ta bilder så det blir ett foto till från övervåningen. Här är det provsmakning i full gång.
 
Nästa stopp, Green School, är känd över hela världen. Dels har de ett jättefokus på hållbarhet i allt de gör och sen använder de ett väldigt fritt koncept vad gäller lärande. Jag är liiite tveksam eftersom det såklart är en skola enbart för rika människor, de har ett fåtal Indonesiska studenter som går där med scholarship men annars är det bara utländska elever. Men imponerande att se deras fina område där allt i stort sett är byggt i bambu.
 
Bron över älven vid entren.
 
Green School
 
För att slippa fälla träd när de byggde.... kanske att gå lite väl långt? Trädet lär väl fortsätta växa...
 
Insidan av huvudbyggnaden, tre våningar i bambu.
 
Uppifrån och ner
 
Sista bilden, ett grästak, ekologiskt och hållbart.
 

Kommentarer
Postat av: Karin Johnsson

Vad roligt att se Bali genom dina fina bilder Ingrid! Allt ser fantastiskt vackert ut, fast jag förstår att det finns "baksidor" som inte är lika behagfulla att se... Tufft av dig att ta dykcert!Skulle jag aldrig fixa!

Igår tisdag 9/10 var det Ingrid i svenska almanackan och då tänkte jag på dig, tidsskillnaden gör det dock svårt att kommunicera under veckorna.

Önskar dig god fortsättning under din upplevelserika vistelse, med stor kram!
Karin

2012-10-10 @ 21:05:48
Postat av: Amelie

Hej Ingrid!
vilka härliga bilder! Hur är det där borta trivs du?
Ser iallafall ut som du har det väldigt bra! :)

Hörde att Lena och några skulle ner å hälsa på! Kul!!
Tänkte höra om du hade bestämt dig för vad du ska välja inför vårt terminen?

Ha det bäst!
Puss&Kram

2012-10-11 @ 22:03:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0