Morgon

En skön vecka har det varit, Fredrik har varit och jobbat hos oss och det är alltid trevligt. Igår var jag och satt hårmodell så nu har jag pottfrilla med nån svans i nacken. Har nog bestämt mig för att skippa svansen i nacken iaf men annars är det inte så myckat att göra åt innan det växer ut. Jag passar nog i det i alla fall men jag tror att jag är en sån som vill ha lite längre hår ändå...

Så här ser det ut hos mig nu, två sömntutor i sängen. Jag har varit uppe ett tag och grejat med papper, ska till revisorn i morgon så då måste allt vara i sin ordning. Funderar på om jag ska ta och väcka dem snart så vi kan gå en sväng i skogen kanske... :) Det är fint väder idag fast inte lika fint som igår tyvärr.



sömntutor

Blomma

Det blev en tur till Lager 157 i Sågmyra idag. Hittade knappt någonting, blev bara ett sovset med trosa och linne från Frank Dandy, en sjal och en hårblomma. Det är så typiskt eftersom vi var där i höstas innan semestern och då hittade jag drivor med snygga saker som jag lät bli att köpa eftersom jag ville spara pengar och nu när jag inte sparar hittar jag typ ingenting. Nåja, det blev en trevlig utflykt i alla fall.



Sommarfeeling!

Btw, nästa syprojekt är på gång. Jag har klippt ut delarna i mönsterpappret och ska börja lägga ut det på tyget nu tror jag. Blir en liten prinsessklänning i grönt glansigt tyg... visar bilder å snart den är på gång :)

Mr Hyde!

Nu är vi precis hemkomna från Thomas där vi har fått goda Tacos och sett en film på tv. Tack för en trevlig kväll! :)

Innan vi stack till Thomas så hjälpte vi Daniel att göra sig i ordning för en maskerad som han skulle på. Han skulle vara utklädd til Hyde i That 70´s Show. Jag sydde om ett par av Robins gamla jeans åt honom med kilar i benen så att de blev jätteutsvängda, sen lånade han en skjorta i 70-talsstil av Robin, ett par skor av Dadda och jag fixade "afroburr" på honom. Så här fin blev han..





Jag blev riktigt nöjd med kilarna på byxorna, den ena blev perfekt och den andra blev i stort sett perfekt utom liite knöligt på ett ställe om jag granskar riktigt noga. Men annars inget man kunde se. Kul när det blir bra även om det bara är en maskeradkostym.

Förresten, minns ni när det var inne med kilar i jeansen på 90-talet? Minns jag inte helt fel så fixade mamma ett par med röda kilar till mig :). Vad det ändras, då trodde jag aldrig att jag skulle ha stuprör och nu vill jag helst inte ens ha bootcut, det är så skönt att inte ha en massa tyg slängande kring benen!

Slöseri med tid

Fy vad jag hatar att vara sjuk! Idag efter mössan så kände jag att jag var tvungen att vila mig en stund. Jag lade mig i sängen och somnade, och sov tills Robin väckte mig vid fem! Vilket otroligt slöseri med en av de finaste dagarna hittils i år... Nu blomstrar verkligen negativiteten känner jag. Jag hade verkligen sett fram emot den är helgen, vara ledig och hinna göra massa trevliga saker i det fina vädret, pyssla, cykla, etc. I stället har den kantats av snorpapper, hosta och en oövervinnerlig trötthet. Jag vill vara pigg och frisk!!! NU!!

matchande

Gosh, jag är dunderförkyld. Drygt är det. Men något positivt finns det ju med det och det är att eftersom jag inte kan träna så hinner jag pyssla en massa i stället. Nu på morgonen blev det en matchande mössa till byxorna jag sydde igår. Typ samma storlek, 1,5-2 år.



Hehe, fråga inte vad "spröten" föreställer, de är helt på frihand och jag har ingen aning om vad de föreställer ;)

Nä, nu måste jag snyta mig. Igen.

Byxor

Jag läser ju rätt mycket barnbloggar eftersom alla i min omgivning tycks få barn just nu. Verkar vara populärt med byxor med namn på och olika applikationer så det var jag ju tvungen att testa sy. Jag hade kvar en massa tyg sen jag sydde morgonrockar åt Kickan och Marianne i julas så därför fick det bli brallor till en liten tjej. Vad smidigt det gick! Superlätt att göra byxor med muddar och riktigt snyggt blir det också. Återigen svårt att få till en bild och dessa hade jag inte ens någon jag kunde prova dem på men jag gillar färgkombinationen. Vårigt och fräscht.


Applikation längs benet baktill



Jag har ingen som ska ha dessa byxor så jag tar nog med dem till loppisen senare i vår när vi ska sälja en del grejer åt mamma och pappa. Men om någon vill ha dem så är de så klart till salu redan nu, passar nog till en 1,5-2 åring skulle jag tro...

Premiär

Japp, det var det för min egenhändigt sydda tunika/skjortklänning idag. Blev precis som jag ville ha den, möjligen ska jag sätta resår i ärmmudden så att jag lätt kan kavla upp ärmarna men annars blev det bra. :)

Som vanligt är det svårt att få en bra bild, jag är ingen fotomodell men här kan man få en uppfattning iaf..


Man kan ha den med ett smalt skärp i midjan... det här kostade fem kr på pingstkyrkans loppis ;)



...eller så kan man ha utan som jag hade idag.

Min Papi..

..fyller år i morgon, hela 47 stycken faktiskt. Eftersom han är i Kina så är han inte så lättfirad, men vi får hoppas att nån Kines bjuder honom på lite tårta. Jag har i alla fall gjort ett superfint kort i paint och mailat det till honom, de sover ju där nu så han ser det first thing i morgon. Så här fint blev det: :


Vårpremiär..

..var det på onsdagscyklingen idag. Vi körde fram till rondellen i smedjebacken och sen hem via Gubbo. Ditvägen gick bra och jag satt mest och mös, ny cykel och allt ;) Men hemvägen blev desto jobbigare, jag säger bara motvind. Att jag sen inte har cyklat mer än 8 km i år hjälper väl inte direkt. Men det är bara att bita ihop, jag får väl ta mig i kragen och ge mig ut på morgnarna innan jobbet, det blir ju bara lättare ju mer man trampar.

Btw, vilket väder det var idag! känns faktiskt som att det blir vår på riktigt nu, tänk om det kunde få vara såhär fint sen när jag är ledig några dagar över påsk. Det skulle vara sjukt skönt.

Över till annat, vi har haft visning av lägenheten idag och det var stort intresse på den, 11 olika kom och tittade! Hoppas att flera är seriöst intresserade så att det kan bli en bra budgivning.
Hehe, så här rent som vi har haft det hemma två gånger på kort tid nu (till värderingen och till visninen) har vi nog aldrig haft det tidigare. Det är grymt skönt, jag verkligen älskar att ha det rent omkring mig men jag älskar inte att lägga den lilla fritiden som inte ägnas åt träning på städning...nä då syr jag hellre. Summa sumarum: stöket vinner.

Hoppas alla har haft en skön dag i solen!

RSS 2.0