en lördag..

Ingen speciell dag alls egentligen, fast jag lyckades gå upp utan att snooza imorse, framsteg! Sen har jag jobbat fram till två och sen grejat med en text som jag ska översätta till Norska åt en kompis. Har inte hänt så mycket alls egentligen..

Nu har jag gjort mig i ordning lite och Robins kompis Johan är här och kollar på våra semesterbilder, sen kommer Lena och Markus också så ska vi gå ned på selmas och ta en öl, det blir nog trevligt  ;)
    

Me like shopping!

Tänk hur mycket man kan hinna shoppa en helt vanlig dag fast man jobbar till sex och sedan har middagsgäster, bränna pengar är lätt, och kul ibland när man gör lite fynd. Fast så farligt mycket har jag inte shoppat, mest kuliga grejer på rea.

Först på lunchen var jag till Åhlens och köpte sånt som har varit slut ett tag, som hårspray och mousse. Det är nackdelen med att jobba "affärstider", jag jobbar när alla andra butiker är öppna (bra för plånboken dock!)...Men idag när min deo tog slut var jag tvungen att göra en raid, det funkar väl att se mupp ut i håret men lukta svett, där går min gräns. När jag ändå var där så åkte ett par skrubbhandskar med också, det ska bli skönt att peela lite och bli lite mjukare igen, jag avskyr "vinterhud" som är alldeles torr och otäck.
Passar bra in i vårt rosa badrum, sen luktar de finfint också.

Robin har gjort sin första dag som studerande, han hämtade ut sina böcker och fick nån uppgift, sen var det klart. Eftersom han hade så mycket tid över så fick jag lunch hemma, lyxigt! Lax med färsk pasta och creme fraiche med franska örter fick jag, och gott var det. Sedan skickade jag honom till Moas fina rum, en inredningsbutik i Ludvika som tråkigt nog stänger och som därför har 70% rabatt på allt. Rea är aldrig fel.... Robin köpte jättefina ljusstakar som nu står och tronar brevid vår fula tjockteve, kanske dags att byta ut den snart?
Han har smak min boyfriend ;)

När jag slutade blev det en tur till in på Åhlens, vi var lite inne i rea-shoppandet och när jag var där på lunchen lade jag märke till alla "halva rea-priset" skyltar och såg några saker väl värda priset. Vi kom överens om en lampa till sovrummet och en kudde i samma stil som passar jättebra!
                                 
Ny lampa......                                        ...och vårt sovrum, som inte ser lika mysigt ut på bild dock.

Nu ikväll har mamma och Kickan varit här, ätit tacos och kollat på lets dance. Laila Bagge rocks! Hon ser ju ut som en dansare på riktigt! Och BB ska ha en eloge för att hon hade förbättrats så mycket från förra veckan, nu kunde hon slappna av lite mer. Sen kollade vi lite på bilder som pappa mailat hit, han har varit och kollat på alternativ till hus som de kan bo i i kina.
           
Såg ut att vara ett riktigt fint hus med tre (!) våningar, massa badrum, biljardbord och grejer. Det blir nog najs att komma och hälsa på också för det fanns flera schyssta gästrum.

Oj, det blev ett långt inlägg. Nu ska jag pussa lite på Robin i soffan innan vi ska sova, det är jobb igen i morgon!

Godmorgon!

Nu måste jag bli bättre på att kliva upp... I morse snoozade jag närmare två timmar eftersom jag hade satt klockan tidigt och bestämt mig för att gå upp och hinna med något innan jobbet också. Fast det slutade med att jag gick upp sju, konstaterade att Robin somnat i soffan igår med teven på så han låg där och sov fortfarande, gick på toa, och sen gjorde jag det dummaste jag kunde göra när jag nu redan var uppe...jag gick så klart och lade mig igen. "Bara fem minuter". Dålig karaktär kallas det. Istället gick jag upp så sent att jag endast hann sminka mig hemma, frukosten fick bli här på jobbet, en mycket god frukost ändå, fast inte så nyttig. :)

Jag gjorde en annan reflektion också när jag handlade frukosten, vet ni att man sparar nästan 10kr per kilo smör om man köper det stora paketet istället för det lilla? Det är sådant som man inte tänker på så ofta. Fast nu är jag lite manisk med tanke på vårt snålprojekt som vi ska ha nästa månad och kollar alla priser och jämför allt hela tiden. :) Riktigt dryg är jag. Fast, 10kr per kilo blir ganska mycket i längden....

Min skapligt onyttiga, men goda frukost. Det slank med en liten dammsugare också. Mumma!

Fruktsallad..

...är nog min favoritefterätt. Det är så himla gott och det går att variera efter vad man är sugen på genom att välja olika frukter. Idag lyxar vi lite och har grädde till, Mums!
Dagens variant var med kiwi, druvor, päron, mandarin och physalis.

Det är kul att träna!

Nu kör jag full fart mot Vättern, efter dagens pass känner jag mig verkligen inspirerad att träna igen. Fast inte på det traditionella sättet med spinning, näpp jag kör på Afro Power Dance!
Det var verkligen jättekul, mycket ovanliga rörelser som alla hade namn, tex elefanten, Tarzan, jorden och himlen etcetera. Klassen leddes av två jätteduktiga tjejer som heter Julia och Pauline. Inga jag känner sedan tidigare men de var jätteinspirerande och glada hela passet igenom och sådant förhöjer verkligen stämningen. Det var roligt att få shejka loss ordentligt och speciellt bra om man som jag har ett ganska stillasittande jobb som lätt gör att man blir lite stel och spänd. Som avslutning var det också en del stretching som jag ju är van vid och tycker är jätteskönt, då känner jag mig riktigt avspänd sedan.

Hanna var också på passet, roligt att se henne igen och att ha någon som jag kände där första gången. Hon har blivit sambo sedan senast vi träffades, jätteroligt! :)
Typ så här såg vi ut när vi shejkade, bor du i Ludvika kan du testa på Må Bättre

Afro Power Dance coming up!

Idag blir det testing av en ny träningsform, jag ska prova Afro Power Dance, spännande!

Jag ska sticka nu eftersom det börjar klockan sju men jag återkommer senare med hur det var :) Önska mig lycka till!

Up and going

Sådär, då var snoozefasen över, nu har jag precis tagit mig till jobbet och ska sätta igång med inläggning av produkter på www.lindbergscykel.se. Idag blir det förrordrar som vi lade i höstas som ska läggas upp till allmän beskådning.

Dagens träning får vi se vad det blir, jag försökte övertala syster yster igår att hon skulle följa med mig och dansa idag men hon var inte så danssugen sa hon, så vi får se hur det blir med det. Annars får jag kolla gymmet om de har något trevligt pass jag kan gå på, eller så pallrar jag mig iväg ensam och kör lite cykling. Vi får se hur det blir.

Ha en bra dag! :)

Enhjuling, gymmet eller dans... hm jag vill ju dansa!

Kixicat! PLIIIIIIIIIS!?

Snoozemaster

Jag är expert på att snooza... Jag fattar inte att det kan vara Såå skönt att ligga fem minuter till. Varje morgon blir jag lika stressad när jag väl går upp eftersom jag har snoozat alldeles för länge. I morse satte jag tom klockan en kvart tidigare så att jag skulle ha tid att snooza, fast det resulterade bara i längre snooze... suck. Det enda rätta är väl att gå upp direkt fast sängen är så skööön på morgonen! :)

Kanske skulle det gå bättre om jag hade en sådan här snygg snooze-fri väckarklocka från prylkoll.se?

Snålprojekt

Jag är ganska fascinerad av det där med ekonomi. Det finns så mycket onödigt man lägger pengar på hela tiden. Jag och Robin har bestämt oss för att göra ett projekt under Februari. Det handlar om att spara in matpengar. En vanlig månad äter vi för ca 3000kr per person. Då räknar vi med allt vi stoppar i oss, mat vi lagar och köper, fika, godis, you name it. Det är visst inte så mycket? Eller jag vet inte vad folk i genomsnitt äter för på en månad men jag tror inte att det är så mycket :)

I alla fall, under Februari ska vi försöka halvera kostnaden genom att inte äta ute, planera och göra storkok. Vi ska alltså inte svälta oss utan vi ska bara försöka äta så billigt som möjligt. Jag tror att det kan bli riktigt intressant, vi ska leta billiga recept och då tänker jag mig att vi kan bli billigare i drift senare också, för vi kommer säkert att hitta favoriter bland de billiga recepten som kommer till användning igen längre fram.

Jag gillar att göra små projekt kring det här med mat, jag är inte så road av matlagning till vardags men gör vi det till en utmaning så blir det roligare!

Vi ska bli mer sparsamma med våra pengar. Mer kvar till skojiga saker!

Promenix på g.

Jag har haft två håriga praoelever med mig idag. Först var vi och jobbade och sedan gick vi hem och lagade mat. Det blev tomatsoppa med basilika, frallor med ost och sedan en klick creme fraiche i soppan, gott! Jag hade läst att det kunde passa med lite brie i soppan också men när jag tog ut den ur kylen så hade hela osten vitt ludd...jag skippade det.

Dagens träning blir en långpromenad, fick veta igår att det inte blir någon show i stockholm nu i jan så nu käns det inte lika angeläget med enhjulingen. Nu när hundarna är här så passar vi på att lämna dem och få oss en promenad samtidigt.

Så här ser det ut när jag vänder mig om vart jag än är. Rocky ska vara med heeela tiden. :).....


...medan Ebba mest varierar mellan soffan och sängen. Mina godingar!

Mardrömmar

Ibland har jag riktiga drömmarperioder, då drömmer jag något varje natt och ofta mardrömmar. Inatt har jag gråtit konstant för att mamma hade fått någon diagnos, jag minns inte det kanske var cancer, och hon skulle ialla fall dö inom en snar framtid. Något som gjorde det hela ännu sorgligare var att hon själv inte var ett dugg brydd, det var mer "äh, ryck upp dig, det är väl inget att grina för?". Men jag var ju såå ledsen och så fick jag varken krama henne eller pappa...Det enda jag fick göra var att hjälpa till att kasta bort hennes grejer eftersom de tyckte att det var onödigt att ha kvar dem fast det gjorde ju bara det hela ännu sorgligare för mig :(

Ofta när jag har mardrömmar så är det om att någon i min närhet dör, oftast mamma eller pappa. Undrar vad det betyder?

Das blogg-boom

Det är ganska rofyllt att sitta och läsa bloggar på kvällen, jag gillar nog det bättre än att kolla tv tror jag. Vi har diskuterat blogg-boomen här hemma rätt mycket eftersom Robin inte är lika begaistrad som jag över detta fenomen. Han har inte så värst höga tankar om de största bloggarna. Fast jag håller inte med, BB tillexempel verkar vara en väldigt duktig tjej, men hennes främsta egenskap enligt mig är ändå hennes positiva anda. Eftersom vi har diskuterat det här en del så har jag verkligen fått tänka till på vad som egentligen är dragkraften som gör att jag vill läsa bloggar. Faktum är att det är det här med andan. De bloggar jag läser regelbundet skrivs av positiva människor med en trevlig attityd som inspirerar och berömmer sin omgivning. Jag vill helt enkelt ha inspiration av människor som inte är rädda för att tala om att de tycker att de själva är snygga/smarta/duktiga och också hela tiden berömmer sin omgivning. Jag håller verkligen med om att de flesta människor skulle behöva en självförtroende boost. Det blir ju så mycket lättare att berömma sin omgivning om man är nöjd med sig själv.

När det gäller självförtroende så har jag en bit kvar till BB nivå, men jag jobbar på det!

Har en ny favoritskiva btw, testa Absolute BodyWork 8, den är grym att dansa/träna till!


Jag tror att bra självförtroende gör mäniskor vackrare!

En skön lördag

Totalt oglamorös, men soft och skön. Så har min lördag varit. Vi var hos Daniel efter att jag tränat igår. Pojkarna hade möblerat om där så det var ganska fint när jag kom dit. Bättre än förut. Fast jag tror kanske att vi lyckades övertala honom att det enda sättet att få ett riktigt bra resultat på 25kvadrat är en loftsäng. Daniel, vad SA jag från början när du flyttade in? ;) Jaja, vi får se om det blir något av med det där.

Som vanligt kom vi aldrig i säng igår kväll. Vi är katastrofalt dåliga på att lägga oss i tid. Igår blev klockan 2 innan vi somnade. Suck, jag lär mig aldrig. Inte gillar jag att sova på morgonen heller så då blir jag jättetrött på eftermiddagen dagen efter i stället.

Idag inledde jag dagen med att åka skidor i Ljungåsen tillsammans med Karin, Trine och dutten. Det var ganska spännande allting, Mats byggde ett hemmagjort takräcke för att vi skulle få med oss allting, jag gissade hejvilt på vilken typ av valla det skulle vara och Dutten var nöjd med att sitta i pulkan i ca 2 minuter, sedan började han gråta. Fast det löste sig när han fick sin välling, då sov han sig igenom två varv på myrrundan. Så slutsumman blev rätt bra ändå, vi fick oss 6 km åkning och han fick nån timmes middagslur. När vi kom hem fortsatte vi umgås med hela Robins familj, dutten höll i gång som bara den och fick alla att dansa loss på vardagsrumsgolvet till favoritlåten "Ylle". Han hade en riktigt bra barnskiva med roliga låtar. Jag tycker det är jättekul för nu verkade han verkligen känna igen oss sedan senast och ville dansa och leka med oss hela tiden. Sötare unge får man leta efter! :)
Här har sötnosen somnat i pulkan.

Our Lucky Day! by broccoli...

Idag är det min och Robins turdag, inte. Jag skulle laga mat när jag kom från jobbet, tänkte ha den klar tills min älskling kom hem. Jag var nästan klar med broccolisoppan när han kom innanför dörren, skulle bara mixa den i blendern för att jämna till den. Jag hällde upp soppan i blendern, satte på locket och Voíla, broccoligratinerat kök! Det var broccoli ö v e r a l l t. Soppan var inte mixad eftersom jag stoppade blendern, så Robin tog fram moppen medans jag skulle mixa klart. Jag trodde att det berodde på att jag inte höll i locket så jag satte på det igen och startade. Och Voíla, broccoligratinerat kök i.g.e.n.... Vid det här laget skrattade jag så mycket att jag var nära att lägga mig i all broccoli, det var verkligen komiskt. Robin ville ändå inte tro att det var något fel med blendern utan han började pilla så klart, satte på locket på nåt annat sätt och startade, voíla broccoli all over again. Nu höll jag verkligen på att dö av skratt, det var länge sedan jag skrattade så mycket. :) Än var det inte slut heller. Medans jag gjorde klart soppan (med elvispen istället) så skulle Robin börja städa golvet. Han hann väl dra tre svep med moppen, sedan smällde det som bara den och skvätte såpavaten med broccoli över hela golvet.... det var själva den lilla korgen på städhinken som man vrider ur moppen i som sprack!

Broccoli... är gott, fast någon måtta får det vara :)


Broccoligratinerad Scott-tröja efter rond nr 1.

Verkligen vår turdag idag... fast (det lilla som blev kvar) av Broccolisoppan åt vi med räkor och vallmobräck och det smakade riktigt bra. Billig och nyttig mat.

Nu har jag tagit tag i mitt liv igen, har nyss varit på gymmet en timme, imorn blir det cirkusträning med Maria och tidigare i veckan har jag cyklat enhjuling och åkt skidor med Robin och Ebba, så nu är det full fart framåt mot vätternrundan!

Här är en bild från tisdagens fina skidtur. Säsongens första, så det räckte bra med ett varv på hundspåret som är 5 km. Ebba tyckte det var störtkul att få springa av sig lite, hon är ett stort fan av skidåkning och blir grymt besviken om man någon gång tar fram pjäxorna och hon inte får följa med. Så för vår del är det hundspåret som gäller.

Monstermys rond 2

Ebba är typ mästermysaren nr 1. Nu ligger hon på rygg i soffan helt avslappnad och tryckt intill Robin. Hon ser ut att ha det hur bra som helst. Men så är det ju också Navy CIS på tv med cola och chips till... så jättemycket bättre kan det ju inte bli :)


Kolla stilen på Ebba :)

Trettondagen

Imorgon är det trettondagen. I lördags när vi spelade TP var vi tvungna att ta reda på vad det innebar eftersom vi kom på att vi inte hade en susning om varför vi var lediga... Det visade sig att det var dagen när de tre vise männen hittade jesusbarnet och även dagen när han döptes. Wikipedia brukar ju ha rätt. Fast alltid när vi spelade julspel och så när vi var små så var ju de tre vise med redan vid födseln... fast det kan ju vara rätt svårt att illustrera att de kom på trettondagen i och för sig.

Både jag och Robin är lediga så vi ska fira Jesu Dop och de tre vise männens ankomst med en skidtur i hundspåret ihop med Ebba, det blir nog trevligt! Hoppas bara att det är lika fint vinterväder imorgon som det har varit de senaste dagarna (fast det får gärna vara lite varmare!).

Jag har inte knäppt några kort idag men imorgon blir det säkert några när vi åker skidor. Ha det så bra!

Mysdag

Tänk om alla söndagar var så här trevliga! Jag inledde med att sova ut, i mitt fall betyder det max klockan tio. :) Först låg vi kvar och myste ett tag, det är så skönt när man inte har några bestämda planer utan bara kan ta det lugnt. Så gick jag upp och grejade en mysig söndagsfrukost åt oss med rostmackor, frukt, bacon och ägg. Vi hade lite lösa planer på att åka skidor i det fina vintervädret men vi lade det på is när vi såg på termometern som stod på -20 grader fast klockan närmade sig tolv! Då är det kallt... Men jag föredrar verkligen en riktig vinter med snö och kyla framför slask. Vit, lite knarrig snö och -5 grader, då är det perfekt!

Precis när vi lagt skidplanerna på hyllan ringde mamma och berättade att hon och Kickan planerade en shoppingtur till Borlänge, så då var vi såklart inte sena att hänga på dit ;) Skönt att göra något trots kylan, och shopping är ju aldrig fel!
Jag har blivit så otroligt snål sedan i höstas bara när vi toksparade till semestern. Sen när vi kom hem visade det sig ju att vi verkligen sparat för mycket... så jag hade mycket pengar kvar. Det där spar-tänkandet sitter ändå kvar så det känns konstigt att bränna pengar. Hur som helst, det blev ju så klart lite shopping ändå, Robin fyndade ett par jeans på halva priset och jag köpte fyra t-shirtar för 99kr styck, det blev en i varje färg för de var verkligen perfekta! Lagom tighta, lagom ringade och liite extra långa så att inte magen glider fram när man har låga jeans. Verkligen ett fynd jag blev nöjd med! Det blev även en kjol från HM, nästan lite 60-tal över den med tight skärp i midjan och vidd i kjolen, jag tokdiggar modellen :)

Lite kass bild, men snygga var de! Förutom den vita tishan köpte jag även en svart, en röd och en grå. Nice!

Kickan hittade faktiskt en vinterjacka också, en riktig tjock och vindtät men ändå snygg från Everest, hehe lillskrotan kanske börjar växa till sig eftersom hon börjar förstå att man måste klä på sig när det är kallt :) (Annars fryser man nämligen ;) )

När vi kom hem lånade vi Elias TP och körde en omgång, jag, Robin, Kickan och Mamma. Jag vann såklart, smartast som jag är ;) Nu ligger vi i soffan och gosar med Ebba som vi har lånat över natten. Hon är så söt, hon verkligen BER om att få följa med oss hem varje gång vi ska åka från Snöåvägen :) Älsklingen!
Visst är de goa?

Pannkakor!

Jag håller på och steker pannkakor, det ska bli så gott! Jag har jobbat på förmiddagen så jag har inte ätit lunch än, är alltså jättehungrig... Robin är på väg hem från Eskilstuna dit han har kört Elias och Linda idag, så då får han lite pannkisar också.

Gott!!

Lägger upp en bild på min nyårsoutfit, det är en klänning som jag köpte i "shop nr 17" på Suan Lum Nightmarket i Bangkok. Den marknaden kan jag verkligen rekommendera! Det var lite svårt att få med på bild, men den är riktigt cool med fickor som blir att hänga med snyggt fall på sidorna. Lite ovanligt för min del att ha en så pass grön klänning men man måste ju variera sig lite också :)



Ikväll får jag hem lite tjejer på besök, det är Lena och Felicia som kommer och sen vet jag inte om det kanske blir nån mer kompis till Robin, det får vi se. Vi tänkte laga lite mat och sen spela TP, kanske också mitt nya spel "med andra ord" som jag fick i julklapp. Vi spelade det med mamma&pappa& Kickan igår, det var riktigt kul!

Drygt!

Jag avskyr när tekniken inte gör som jag vill! Nu skulle jag lägga upp en kanonfin bild som jag tog när vi åkte skridskor på Haggen igår. Men nu bråkar mobilen och sladden med mig så att det inte funkar.... Inlägget blir ju inte bra utan den där bilden..

Teknik är kanon, men oj vad sur jag kan bli när den inte gör  som jag vill... :(

Nåja, vi ska skrinna lite imorgon igen så då får jag ta med kameran istället för mobilen och hoppas att införingen går bättre med den!

Isen är iallafall helt fantastisk, alldeles svart och blank och helt slät. Jag gillar verkligen vinter när det verkligen ÄR vinter, :)

Nytt år!

Jag har suttit och läst lite bloggar nu på kvällen och det är ganska kul att läsa allas årsresumeer. Någon sån ska jag inte skriva men jag har lite bilder som jag är sugen på att lägga upp.
Sista veckan före jul blev riktigt hektisk, det är så himla typiskt mig, bara för att jag var sjuk och inte orkade träna så tänkte jag sy och pyssla inför jul, bara ta det lugnt helt enkelt. Sagt och gjort, men när jag kom igång blev det mer som ren tillverkning av kläder än lugnt pyssel... hihi tur att det är roligt att sy!
Den där veckan blev det en julklänning till mig, julklappspyjamasar till mormor och morfar, julklapps morgonrock till Kickan och ett nattlinne till Karin, Puh, tur att jag hade Lena och Kickan som var till stor hjälp! :) Ni räddade mig!

Förutom syprojekten så grejade jag med inslagning av paket och rim till, jag blev riktigt nöjd med flera av inslagningarna och rimmen!


Här är min snygga syster i min snygga julklänning! Jag sydde den av råsiden som jag och Robin köpte i Kambodja. Det känns bra att jag redan har gjort något med tyget. Tidigare när jag var mycket i Kina så köpte jag också en hel del sidentyg men det ligger oanvänt i min sylåda tyvärr...

Julklappsmorgonrock som jag och Lena sydde till Kickan, visst är den riktigt puffigt söt!?

V hade en riktig familjejul i Norge med hela släkten, kul att träffa alla samtidigt för en gångs skull, det var så länge sedan sist. Det enda som saknades var Robin, det var tråkigt att inte få fira ihop, men vi får ta det nästa år...


Idolbild på mig och Kristian, min minsta kusin som hade opererat bort mandlarna någon vecka innan jul så han hade ont och var lite hängig, synd om honom på jul och allt! Fast han var lika mysig som vanligt ändå.

På vägen hem från Norge på annandagen stannade vi till på fjället, det var så himla fint att vi var tvungna att gå ur bilen ett tag och titta på utsikten. Hundarna tyckte det var toppen att få springa lite också!
Jag tänkte passa på att få en bild på mamma och hundarna också som pappa kan ha med sig till Kina. Rocky var dock inte så hjälpsam utan på flera bilder springer han ut ur bilden som här ovanför när man bara ser rumpan. :) Buse!
Till sist fick jag dock en skaplig iallafall. Kul med den fina utsikten i bakgrunden!



Några i mitt sällskap på julafton..

Min paketinslagning av Kickans paket, riktigt nöjd blev jag med den! Den rosa grejen är bara en plastpåse som jag har vikt till som en ros. Jag brukar spara på sånt där plock av olika slag. Det är jättekul när jag slår in paket att ha lite olika grejer att plocka med!

De två sötaste på hela julfirandet! De lessnade lite på paketutdelningen och låg på golvet och myste istället, så söta!
'
Imorgon har jag nog lyckats övertala pappa till en skridskotur, isarna är ju så fina nu. Jag vill gärna umgås lite med honom nu också innan han sticker till Beijing. Jag och Robin ska dit och hälsa på i vår, vi fick faktiskt biljetter av mamma och pappa i julklapp... så då blir det shopping YES! :)

RSS 2.0