Underbara Milton!

Idag har Milton modellat i Ingrid on Wheelsplagg. Modellandet bestod i att han sprang runt och lekte medan Kickan knäppte kort på honom med systemkameran. Måste säga att både fotografen och modellen var fantastiska, det blev jättefina bilder! Linda, du har en underbar son! Fast det visste du väl redan... :)

I alla fall, här är ett urval av bilder, min favoriter som Kickan har redigerat åt mig:


Den här skjortan sydde jag till Milles dop för snart ett år sedan... snacka om att mönstren är stora i storlekarna!

Det var visst alla bilder som fick plats i ett inlägg så det blir uppdelning på två...

Nattis till mamma

Jag kunde ju inte hålla mig utan var tvungen att direkt sätta saxen i ett av de nya tygerna. Mamma önskade sig en pyamas i det vita tunna trikåtyget med hjärtan så det fick det bli. Den blev riktigt bra, det är ju inte dirket någon passform på nattkläder men storleken blev bra och den känns underbart mjuk och skön. Hon vägrar att posera på bild så jag fick ta på kläderna hängande på en galge i stället, inte optimalt men ni ser ju lite grann.


Hjärtaplikation på linnets vänstra sida och på framsidan av höger ben. Shortsen är knälånga med resår i midjan.


Hjärta på hjärta.

Nu önskar hon sig en morgonrock i den rosa velouren att matcha med också. :) Så det får väl bli en sån...

Tygfrossa i Karlstad

Turen till Karlstad blev nu inte riktigt som vi hade tänkt oss. Kickan blev sjuk, yr och illamående, så någon klädshopping blev det just inte. Dock hittade vi en tygaffär påväg tillbaka till bilen och där kan jag lova att det blev shopping, det var rea! :) Inget ont om tygaffären här hemma, men de har ju mest gardintyger etc och här hade de enorma mängder tyg även till klädsömnad, behöver jag tala om att jag var i himmelriket?

Här är vad jag köpte:


Någon sorts velour, mycket mjukare och inte alls lika stretchig som den velour jag har jobbat med tidigare. Det här tyget blir mysiga "bodysuits" till småfolk eller kanske en morgonrock till någon lite större.


Riktigt riktigt tunn bomullstrikå. Dessa tyger är ganska begränsade i vad man kan använda dem till eftersom de är så tunna, ska nog göra pyamasar/nattlinnen av dem. Jag bara kunde inte motstå eftersom de var så sjukt söta!


Är dålig på vad tygsorterna heter på riktigt men dessa kan beskrivas som sweatshirttyg fast i lite tunnare kvalitet. Bra bastyger som kan användas till mycket.


"Pikettyg" som kan bli något till någon stor person också. :) Jag har en tendens att handla väldigt gulliga tyger har jag märkt, lite konstigt att jag syr så stereotypt eftersom jag egentligen är allergisk mot att det ska finnas pojk respektive flickfärger... Men vadå egentligen, vem säger att en pojke inte kan ha en rosa klänning?!

Bloggande med förhinder

Nu var det nära att det inte blev något inlägg alls! Gosh, jag höll på att få krupp på mitt mobila bredband, ibland är det bara krångel och det vägrar att koppla upp sig, ändå är det mycket bättre täckning här än i lägenheten när man väl kommer in... jaja det fixade sig ju i alla fall.

Inga bilder på mamma Karins klänning än så länge men däremot på en liten klänning som jag sydde klart idag. Tyget till den här söta saken räddade jag ur lådan för det som skulle bli trasor i verkstaden på jobbet och det har varit en duk från början. Det känns bra när jag kan återanvända gamla tyger, så att de kan "återuppstå" i ny skepnad :) De små knapparna på framsidan kommer dessutom från min farmors knapplåda som jag har ärvt och jag tycker att de passar superbra till. Det enda nya är egentligen knapparna i ryggen och kantbandet. Ingrid goes miljömedvetet!

Ubergulligt tyg om ni frågar mig, riktigt sådär gammalromantiskt som jag gillar. :)

I morgon blir det en tur till Karlstad, jag fick en shoppingresa i present av min familj eftersom jag inte kom på något att önska mig. Jag ser fram emot dagen, shoppa och umgås med mamma och syster, det kan ju inte bli mycket bättre!

Längesen...

Nu har det varit dåligt med uppdat. Det är sommar helt enkelt. :) Jag har sytt en del, varit på minisemester och jobbat. From måndag är det dock riktig semester i tre veckor framöver.

Jag har sytt klart klänningen till Karin och bilder på den kommer, hon har lovat ställa upp och modella :) Jag blev riktigt nöjd till slut, det är bra att sy åt någon annan, då tar jag mig tid att sprätta ur dragkedjan (4 gånger!!) när jag inte blir nöjd och då blir det bra till slut. Skönt att ha den klar!

Annars har jag sytt lite småplock, en present till en kompis som ska ha inflyttningsfest men det visar jag när vi har varit där utifall hon läser det här :)

Sen har jag också tagit mig i kragen och sytt pojkkläder, Linda nu får du ha Mille "modellberedd" snart! :) Det har blivit en liten T-shirt som är klar och sen ska det bli ett par denimshort med pilotfickor på. T-shirten är sydd av en av mammas gamla tröjor, det var ett pill eftersom den hade knäppning halvvägs ned på magen och den var jag tvungen att överföra till den lilla T-shirten för att få ut tillräckligt med tyg. Tyget i den gamla tröjan hade vridit sig något i tvätten så liite sned blev tröjan men det får han leva med, det syns nog inte ändå eftersom han rör sig så himla snabbt! :)

Kameran har fått vila ett tag och är stendöd men nu när det blir semester så ska jag ladda den så blir det lite pics sen!

YES!

På ett par månader nu har jag inte kunnat använda min fina rosa dator. Eller själva datorn har varit ok men mitt mobila bredband har varit lite lätt ur funktion. Det har helt enkelt inte fungerat alls. Mycket jobb, sömnad, flytt etc har gjort att det inte har varit prioriterat att lösa problemet men nu ska vi på en liten minisemester jag, mamma och pappa och Per ska göra mitt jobb under tiden. För att ev kunna hjälpa honom om det blir problem så var datorn tvungen att fungera igen.

Själv hade jag inte en möjlighet att fixa det men ikväll har Micke <3 hjälpt till och fått det att fungera igen! Underbara människa! Som tack blir det att gå ut och äta i helgen när vi kommer hem från minisemestern. Det blir nice <3

Nu är jag glad!

RSS 2.0