Dödskallar och fotavtryck

I veckan har jag sålt ytterligare en klänning (den orange) och sedan har jag fått en beställning också! :) Det är en beställning på en "välkommen till världen"- present som ska ges bort till en liten kille som kommer att födas i dagarna (egentligen i förrgår). Föräldrarna gillar inte sött som i ljusblå rosetter o dyl så det fick absolut inte vara gulligt på det viset, och det tror jag att jag har lyckats med.



    

Modellen är ganska pösig och kommer väl inte att passa nu direkt, men den blir nog skön att ha när det blir lite kallare framåt hösten. Kommer att passa perfekt till en liten tuffing!

Snabb uppdat.

Symaskinerna har inte kolat eller så, det är bara mycket jobb på mitt riktiga jobb just nu. Eftersom jag jobbar i en cykelbutik så är vi mycket väderberoende och vi har verkligen fått ett uppsving nu när det blev sommar!

Tvillingpojkarna och deras mamma var förbi och hämtade jackorna i måndags och hon verkade gilla dem och bli glad, då är det roligt! :) Sen fick jag sälja mina första klänningar i helgen, det var min svärmors kanadensiska väninna här på besök som köpte både den gröna prinsessklänningen och den lilla sidenklänningen. De blir presenter till flickor i hennes släkt. Jag är lovad bilder både på pojkarna och klänningarna när kläderna är provade så då blir det visning här.

    Sålda!

Träningen har stått still igen, förra veckan var jag så kry att jag cyklade två dagar efter varandra, och då var det ju kört igen. Så jag är förkyld på nytt. suck. Men då blir det fritid över till att sy i alla fall. Pågående projekt är en klänning til min svärmor, Karin. Det blir en sorts väst/klänning med tvåvägsdragkedja som man kan ha som klänning eller utanpå andra kläder och vi hittade i tygbutiken i grannbyn ett fint tyg i stretchdenim som är kritstrecksrandigt. Det här projektet kommer att ta lite längre tid än barnplaggen jag normalt syr men jag ska försöka uppdatera med bilder under arbetets gång i alla fall. Karin är helt övertygad om min förmåga (mycket mer än jag själv) men jag ska göra mitt bästa för att plagget ska bli användbart!

Tvillingfleece - Ckeck!

Jag har två nya BFFs, min overlockmaskin och min nya tång som man sätter i tryckknappar med. Oj vad de underlättar och snabbar på tempot. Idag på eftermiddagen gjorde jag klart båda fleecejackorna till tvillingpojkarna, helt utan missöden, så skönt!

Fast de kan nog inte ha dem förrän till hösten, storleken på mönstret säger nyfödd men det kan bara inte stämma, det ser mer ut som en fem-sex månader. Men hösten är ju rätt lång (!) så de ska säkert komma till användning!



  

Lite tokiga kombinationer kan tyckas men jag är nöjd ändå eftersom jag fick ihop två jackor på de tygbitar jag hade hemma. Extra roligt blev det med de fina piratapplikationerna.



Ibland är jag lat, då tar jag inte bort nålarna utan syr rakt över. Då kan det bli såhär. :) Fast, kors i taket, nålen på symaskinen gick inte av.


Tvillingkostym och MTB-premiär

Nästa projekt blir ett par matchande tvillingjackor i fleece. Det blir en överaskning också för mamman men jag vet att hon är i behov av dem eftersom hon har pratat om att det är så svårt nu när sommaren är så kylig för affärerna anpassar sig inte till det så det finns inga fleecekläder att köpa. Så då passar jag på ;)

Det blir lite hopplock för att kunna få ihop två jackor av det fleecetyg som jag hade hemma. Helst ska de ju matcha också. Blå/röd/grå med diverse piratapplikationer blir det. Bild kommer så snart de börjar ta form, än så länge är de bara utklippta.

Över till något helt annat. Igår körde jag premiär på MTBn för sommaren. Jag känner hur min energi börjar återvända efter alla förkylningar och halsont och det är superskönt! Dags för premiär var det alltså. Tyvärr var det blött och regnigt och halt! i skogen. Jag ramlade nog mellan sju och tio gånger... :) Utan överdrift. Helt omöjligt att hålla sig på hjulen när det fanns hur mycket rötter som helst och jag inte helt kom överens med pedalerna. Hehe så jag är lite märkt av alla möten med diverse rötter och grenar. Men det var superkul! Jag fick verkligen blodad tand av att ligga där i myllan och skratta åt mig själv när jag hade ramlat för jag vet inte vilken gång i ordningen. Livet är märkligt. :)





Cykeln fick bada bort barren när vi kom hem, men han var ändå glad att få komma ut och lufta sig lite :)

Knuppar...

... är ju mycket gulligare ord än knappar. :) Knuppar har jag i alla fall sytt i en av klänningarna nu ikväll. Det blir som sagt tryckknappar i ryggen och förutom de som ska sys i de andra två klänningar så ska den här med jordgubbar pyntas lite med någonting framtill vid rynkorna och sen är alla tre klara! Om jag inte bestämmer mig för att pynta sidenklänningen lite också... men det får vi se.

Förutom syningen så har vi varit hos Svärisarna och fått god mat idag. Jag hade med mig min Burdatidning och Karin fick se ut ett plagg som jag ska sy upp åt henne. Hehe, alla i min omgivning kommer snart att vara påtvingade Ingrid On Wheelskläder. Jag tycker det är skojigt. :)


3 klänningar...

... som nästan är färdiga. Bara knapparna kvar, det ska vara tre tryckknappar i ryggen på varje, sammanlagt arton delar som ska sys på för hand. Drar mig lite för det så jag sparar det till i morgon :) det är rätt sent nu också så jag ska nog krama Robin lite innan det är dags att sova.

Här kommer i allafall en titt på klänningarna





        

Klänningarna är helt olika i tyget, en kinesiskt siden, en loppisinhandlad stretchfrotté och ett tunt fint sommartyg även det inköpt i Kina. Det är bra att sy mycket i olika material, jag lär mig mycket på kuppen. Mot slutet nu kommer jag och overlocken också allt bättre överens, det har tagit mig en stund att komma underfund med den och hur man ska göra när man syr böjda sömmar osv men det går allt bättre.

Som ni kan se på bilderna så har också jag fått hem namnlappar nu, måste säga att det blir lite extra piffigt när jag får sätta mitt namn på kläderna :)

Liten T-shirt och Overlock!

Igår blev det äntligen till att sy lite igen, jag köpte min efterlängtade overlockmaskin i förra veckan men jag har inte hunnit sy någonting med den förrän igår. Till stor del berodde det på att vi flyttade i helgen och sådant tar ju lite tid har jag märkt...

Det första jag gjorde med overlocken var att färdigställa en liten T-shirt som jag hade påbörjat redan innan och oj vad snabbt det gick! Swisch så var den klar! Tyvärr upptäckte jag att det mysiga tyget som jag köpte i Kina inte var det minsta trådrakt, trådarna gick snarare på diagonalen... suck. Men jag kör lite tvätt på det nu och sedan får jag utnyttja det så gott det går, det är ju tråkigt för det blir ju så mycket spill när man inte kan lägga mönsterbitarna ända ut i hörnen.





Mönstret är från Butterick och inköpt i den lokala tygaffären liksom muddtyget. Tyget som sagt köpt i Kina, skön och mjuk bomullskvalitet med mycket stretch, välfdigt synd på trådraken!

T-shirten är i strl 74/76. Jag har ju egentligen ingen användning för barnkläder men eftersom jag gillar att sy så är barnkläder lämpligt eftersom det inte går åt så mycket tyg. Är någon intresserad så säljer jag gärna T-shirten, 100kr inklusive frakt.

Jag gillar verkligen det söta tyget med kronorna, det är såå synd att det inte var trådrakt...känns som att jag bara kommer att kunna använda hälften..


Bäst är att tyget är så fint och att hela T-shirten blev så bra! :)


RSS 2.0