Shorts och prinsessklänning

Sådär, efter en del krångel är både shorts och klänning klara. Mönstret till shortsen ritade jag själv och de var riktigt enkla att sy egentligen, ändå lyckades jag göra fel på allt nästan så sprätten kom till användning rätt frekvent. Men jag är nöjd med resultatet! Klänningen blev också fin (den har jag bloggat om och visat bild på tidigare), det enda negativa är att jag inte kan knyta snygga prinsessrosetter..
Här är de söta shortsen, sydda i mjuk stretchfrotté och kantade med satinband. Tyget är ett fynd från loppisen i lördags och jag tycker det är superfint, lite retro sådär :)Hittade på en kul grej i sidorna, men åh så svårt det är att fånga på bild.

Det är en skön känsla när ett projekt är färdigställt, då har man liksom friheten att göra vad man vill sen. Jag har satt lite "regler" för mig själv att jag faktiskt måste göra klart de saker jag börjar med innan jag gör något nytt, för några år sedan hade jag en period när jag sydde mycket men hade för lite tålamod, då blev det många ufon liggande...

Men nu är vi vänner, sprätten och jag.

Loppisrunda i morgon :)

Lena är hemma, det betyder effektiva aktiviteter på förmiddagen, i morgon i form av rundor på alla stadens loppisar! Nu när jag är riktigt inne i mitt syintresse så hoppas jag ju såklart hitta några godbitar vad gäller tyg fast jag har absolut ingen aning om hur marknaden här i staden ser ut på den fronten.

Jag borde nog lägga mig nu... det är lite sent. Ja det blir nog så, ska bara kolla runt alla mina kära sybloggar lite först ;)

Natti

Sytorka

Jag brukar aldrig vara sjuk, senast jag var det bloggade jag också om och då var jag såå sur eftersom det förstörde min långhelg över påsk. I morgon är jag ledig och det verkar inte bättre än att det är på g igen, jag har ont i halsen och är hängig. Planen i morgon var annars att börja bearbeta de fina tygerna som jag köpte i Kina, jag bara längtar efter att sätta saxen i dem! :)

Jaja, hoppas verkligen att det går att bota den här känningen med sömn, nu ska jag bara kolla runt lite vad alla har sytt idag och sen ska jag nanna kudden. Hehe jag tror inte att jag har lagt mig så här tidigt på flera år..

Jag ska i alla fall fota tygerna i morgon, funderar på att göra ett märkningssystem och typ en katalog med en provbit av varje, då är det mycket lättare att se vad man har. Sen har ju en liten dröm börjat ta form om att jag också ska kunna ta emot lite beställningar och då underlättar det ju att snabbt kunna kolla vad som finns av tyg... :) Drömma kan man ju alltid!

Shop til you drop

Gosh.. jag borjar verkligen fundera pa hur vi ska fa med oss allting hem.. men skojigt ar det och det finns mycket fina saker att fynda.

Idag inledde vi med Forbjudna staden som var lite av en besvikelse for mig. Jag hade hoppats pa med fakta om Kejsarnas och Konkubinernas vardagsliv etc. men det var nastan inget sant alls. Bara en massa stora tomma rum (9999 st for att vara exakt) och dalig engelsk info, typ "har ar lyckans hall" eh jaha? Fast vi far skylla oss lite sjalva, vi borde ha haft en guide. For att forklara besvikelsen lite battre sa har jag last en del om det kejserliga hovet och da sarskilt Konkubinerna sa jag hade hoppats fa annu mer fakta om deras liv, kanske se en "konkubinmodell" eller aterskapade klader eller nagot men det fanns ingenting sadant. Kul anda att ha upplevt miljon som de bocker jag har last utspelar sig i, den i sig ar ju fantastisk.

Robin i Forbjudna staden dar vi ocksa blev en turistattraktion for Kineserna sjalva. Min frisyr ar en sensation har liksom Robins tatuering, de pillar mig i haret och honom pa armen och sen far vi ta kort med hela familjer som gor V-tecknet. Det ar ratt kul. :)


Sedan hamnade vi ju forstas pa Silk Market igen och det var nog den roligaste shoppingen hittils tror jag. Vi kopte Jeans for 80RMB stycket som hemma kostar over tusenlappen. En bra investering for mig som verkar slita ut mina jeans efter bara ca fem manader annars.. Sen hittade jag ett par grymma skor och lite smycken, nagra till mig och sa far Kicks valja nagot ocksa :)

Nya shoes, som vanligt snyggare IRL..


Btw, Kickan, vad tycker du om skorna? De ar snyggare IRL och det finns inte sa mkt liknande de som du ville ha, finns bara svarta med runda guldnitar eller ocksa helt utan klack typ gladiator. Har du fler bilder som du kan skicka pa hur de kan se ut om de ska vara lite annorlunda?

Nu har vi klarat av de sevardheter som vi ville sa det blir soft/shopping resten av tiden, riktigt skont. Far se om vi ska cykla ivag till ett konstomrade en liten bit harifran i morgon och kolla hur det ar har. Annars blir det nog parken igen, det var riktigt roligt att umgas med de Lokala Beijingarna har i narheten.

Kinesiska aventyr

Idag ar en softardag, vi har bara varit till en park i narheten och tittat pa folk. Nog sa spannande det egentligen. De har massa "gymapparater" i parken, massa barn som leker, folk som spelar pingis, dansar etc. Ett kanonbra satt att komma i kontakt med folket!


Vi kande att det var dags att ta det lite lugnare idag efter de tva senaste dagarna. Var cykeltur varade i totalt 11,5 h varav vi cyklade eller gick och tittade pa saker hela tiden utom tva matpauser. Det hela slutade med att vi cyklade vilse och inte kom tillbaka till hotellet forran halv elva pa kvallen. Det var bara sadar roligt att sta med cyklarna nagonstans efter motorvagen och inte ha en aning om vart vi skulle.. :) Men det loste sig, Kineser ar valdigt hjalpsamma aven om en del av dem inte kan sa bra engelska och vi suger pa kinesiska..Igar var det muren och sommarpalatset som var malet, vi hade guiden Johnson till var hjalp. Muren var pa ett helt annat satt nu pa sommaren och sen var det ett annat stalle an det som jag besokte tidigare. Det var sjukt brant, det skilde 625 hojdmeter mellan lagsta och hogsta punkten sa det var klattring pa schemat.

Brant

Det var som ett varv man kunde ga, muren borjade i en dal, gick upp pa ena sidan berget, ner i samma dal igen och sen upp pa andra sidan. Vi gick hela varvet pa tre timmar och idag har vi riktig traningsvark i vaderna, undrar hur manga trappsteg det blev egentligen..

Trappsteg...

Nar jag var dar senast sa var det host och da var det betydligt kallare pa muren an i Beijing. Nu var det tvartom och solen stekte i stallet. Vi svettades extra mycket eftersom jag hade propsat pa att vi skulle ha langbyxor (efter huttrandet senast) och jag brande mig ordentligt pa axlarna eftersom vi pa Johnsons uppmaning lamnade jackorna i bilen och jag hade klanning med axelband. Dock var det absolut vart det, muren ar fantastisk och utsikten gar inte att beskriva. Den ar verkligen ett underverk.

 Aj...

Kina

Idag har vi hyrt oss varsin cykel, Giant faktiskt, och cyklat de ca 5-6 km fran hotellet till Hutongerna i Beijing. Hutonger ar den typen av hus/bostadsomraden som var vanliga i Kina tidigare. I Beijing finns nastan bara ett omrade kvar och det ar dar vi ar nu. Tror dock att vi har hamnat lite fel for just har ar det inte sa speciellt. Far se om vi ska fraga nan om vi inte hittar nat intresant snart.

Annars har vi ju saklart shoppat en massa redan, nastan alla presenter/bestallningar ar avverkade, vi har varit pa Himmelska Fridens och kollat in fagelboet. I morgon blir det en tur till muren med guiden "Johnson". Sa det ar turistande pa hog niva har!

Lite risky business var de allt att cykla i Beijing, kanske tur att pappa ar borta och jobbar... :)

Hoppas allt ar bra hemma, jag forsoker uppdatera igen snart!

Jag vill ha en overlock!

Det har varit en supermysig helg, det var så skönt att vara ledig i Fredags och vi hade en fin dag. Vi gick på långtur i skogen med hundarna jag, Robin, Karin, mamma, pappa, kickan och martin. Vi gick upp till Sausstugan som ligger i skogen ovanför skeppmora ungefär. Vi hade med oss fika och satt där och käkade och myste. En riktig långtur blev det, vi gick hemifrån vid strax efter ett och kom hem vid halv fem. Hundarna tyckte att det var kanon! :)


Lycklig hund med hela flocken på långtur


...och Rocky är lika omöjlig att fånga på bild som vanligt. Hinner precis säga åt honom att stå still och sen zoom så är han borta igen. Han sprang nog tio gånger så långt som oss där i skogen. :)

Igår tog jag äntligen tag i mitt syprojekt med den lilla gröna klänningen, nu är den verkligen på g. Totade ihop en liten solhatt också eftersom jag blev så inspirerad av alla andra sybloggar som bara verkar göra hattar nu ;) Fin blev den och jag gillar verkligen tyget, lite gammaldags romantik sådär.


Baktill blir det en rosett att knyta, blir ju snyggare knuten när man har den på sig dock.


Livet framtill, jag tror att den blir jättesöt när den blir klar. Kankse att jag sätter någon somrig applikation fram på livet, en tygblomma eller så, men det får vi se...


Liten sommarhatt...


Som man också kan ha såhär...

Men gosh, vad jag vill ha en overlock. Det är så drygt att hålla på när det är lite större delar som klänningen och jag måste börja med att sicksacka alltihop.. känns verkligen som att göra allt två gånger och sen blir inte insidan så snygg som jag skulle vilja heller.. hm får se om det inte blir en till maskin snart...

Tävling hos fröken Elsa!

Jag är med och tävlar om ett underbart litet bokmärke hos fröken Elsa. Vore fint att ha inför sommarens uteläsning. :)


toksöt, åhh jag vill också kunna virka!

RSS 2.0