Nysytt!

Det känns som att inspirationen kommer med våren. Vintern har varit enormt seg, jag har mest kännt för att gå i idé och sylusten var långt borta. Men tänk vad lite solljus och takdropp kan göra nu har jag enorm lust med allt igen. Lite tokigt kan tyckas för under vintern har man ju så mycket mer tid att pyssla men det är inget att göra något åt, bara att ta emot sylusten nu när den kommer!

I dagarna väntas tillökning både inom familjen och bekantskapskretsen och då kan jag förstås inte hålla fingrarna borta från tygerna och maskinerna. Redan i höstas började jag fundera på att sy bodies och passade då på att köpa några olika storlekar på sommarrean (typ 70% rabatt) som jag sedan sprättade isär och gjorde mönster av. För att få ihop lite läckra kombos fick det bli vanliga muddbyxor med resår i midjan till.

Här är det första setet som är helt klart sen har jag fyra set till som ligger som ufos i syrummet, något är knas med min maskin. När jag syr med dubbelnål så gör den inte sicksack på baksidan som den ska utan den drar ihop sömmen på något vis... knas. Har lusläst manualen och provat allt men inget verkar funka. Får väl helt enkelt vänta till måndag med att färdigställa.Kombinationen känns verkligen vårfräsch, det blommiga tyget har jag fyndat på en loppis här i stan och det orange tyget är en rest från när jag sydde den här bodysuiten. Det här var den först jag gjorde och det tog mig till body nummer tre innan jag klurade ut hur man bäst fixar kantningen, testade lite varianter vilka alla försvårades av att maskinen inte ville göra fina sömmar som sagt. Bara jag har klurat ut varför den beter sig som den gör så är det bara att kanta så det ryker!

Har också tänkt att jag ska använda de fina strykbokstäverna som jag fick i Hemlisbytet i höstas av Tjohalia . Det blir perfekt på de bodys som jag ska ge bort i present.

Bästa sovplatsen är helt klart mel

0-65d8a0a0ff7126e5ea7891e9696df22c.png

Kolla varifrån!

Bästa sovplatsen är helt klart mellan husses ben. :)


Ett pipdjur i min säng betyder att

7ac76db7f86d418bb72dfde10a6f2ee8.png

Kolla varifrån!

Ett pipdjur i min säng betyder att Ebba är hemma! :)


Nya sockor

0-54abf4177f167805612482ddbac9ae46.png

Kolla varifrån!

Nya sockor Helgen har spenderats i säfsen med robins familj, vi kom hem för ett tag sen och då hittade vi nya sockor i brevlådan som mormor har stickat och skickat. :) Superfina och sköna!


Ebba hälsar

0-5cb40b507a1e0c0895ce3bce28433ce4.png

Kolla varifrån!

Ebba hälsar hon har det toppen, här springer hon lös i solen på väg hem från jobbet med Lena. :)


Jag ser det snöar...

Snö, snö, snö. Det här med nederbörden börjar te sig nästan larvigt. Hur mycket snö finns det? Fast jag klagar inte, jag vidhåller verkligen att jag föredrar en riktig vinter framför slask. Hellre snöskottning än att slafsa runt oh vara blöt upp till knäna, any day. Jag är riktigt fascinerad över den här vintern, jag antar att jag inte kommer få upleva så särskilt många som liknar den och det är antagligen den här vintern vi kommer att berätta om för våra barnbarn i framtiden.

För mina kineser långt borta i öst lägger jag upp lite bilder som jag och R var ute och plåtade nyss, bara för att ni ska kunna få en uppfattning om hur mycket snö vi faktiskt har.              

Fina pojken gillar snön skarpt, han kör snöplog med munnen längs kanterna.

Lena rapporterar från Malung att Ebba har det bra, Lena var lite orolig för om Ebba kände sig osäker på jobbet men jag tror det är lugnt, hon får vara lös och hon hade tom tagit sig en promenad på egen hand in och hälsat på på skinnskolan (som ligger vägg i vägg) inte hade hon skällt en enda gång heller så jag tror hon tycker det är ypperligt. :) Fast vi saknar henne lite hemma redan, vi har ingen som värmer våra fötter i soffan och R är lite fundersam.


RSS 2.0