Ny lägenhet

Eftersom vi inte redan hade tillräckligt att göra så körde vi på och köpte en lägenhet också. Japp. Det är en liten etta på 28 stabila kvadrat och tanken är att vi ska bo där tills huset blir klart. Vilket i dagsläget känns som att det kan bli ett tag...

Det är ett faktum att ingen av oss kan leva med aprikosfärgade väggar fulla med hål till en orange plastmatta (fejkparkett) så därför står minirenovering på listan innan inflyttning.

Vi har redan hunnit måla väggarna vita och idag får vi förhoppningsvis hämta en rulle tapet som ska sitta på den lilla väggen runt ytterdörren. Vi ska också byta ut det lilla lilla kylskåpet med frysfack mot en kyl/frys, vi är matlådemänniskor och vi handlar alltid kött på "rea" så vi behöver en frys!

Här är lägenheten innan målning

Ytterdörr, klädkammare till höger, badrum till vänster. På den lilla väggen runt ytterdörren blir det en liten fondvägg, resten blir vitt.


Klädkammare, den enda garderoben. Här ska det in lite trådbackar etc.


Badrum, nykaklat med golvvärme och handukstork


Rummet, dörren till kk skymtar till vänster


Rummet med köket till höger, man kan se det lilla kylskåpet som ska bytas ut mot kyl/frysMinikök eller kokvrå. Man kan gå in i det i alla fall. :)


Vi gjorde sista strykningen med vitt igår så så snart vi dragit ner tejpen ska jag fota lite igen. Det är stor skillnad!

Höstens Kinaresa

Vi kom hem den 14 oktober och har nu haft några veckor på oss att ställa tillbaka tiden på.

Det blev en lyckad resa, en vecka på ön Sanya där det dessvärre regnade en hel del och sedan några dagar i Beijing. Även om vädret inte var riktigt vad vi hoppats på så var det grymt skönt att komma iväg en sväng och det var ju definitivt varmare där än hemma. Lite shopping i Beijing blev det så klart också :)

Hela familjen på stadspromenad i Sanya


Utsikten från balkongen i Sanya


Middag i Sanya


Var på köttmarknad i Beijing...


...Robin blev hungrig :)


En skön resa och ett perfekt avbrott i allt byggande.

November

Jag har fått lite pikar om att det har varit tomt på bloggen, kul att veta att jag är liite saknad när jag inte skriver. Kommentera gärna när ni är inne, det piggar upp vill jag lova!

Grunden börjar ta form, gjutningen blev klar medan vi var på semester tack vare snälla svärföräldrar. Sedan vi kom hem har vi börjat med murning av lecablocken som ska vara ovanpå den gjutna balken och det är betydligt roligare att hålla på med, mycket för att det går mycket snabbare. Det är skönt att se direkt att man "kommer någon vart"

Lite bilder från förra helgen och helgen.


Katrin, Emanuel, Mats och Karin hälsade på och bjöd på hamburgare.


Det första bruket läggs på....


....och den första stenen muras dit.


Robin i blandartagen.


Ena kortsidan förberedd för murning.


Efter helgen och början av den här veckan är nästan hela första varvet färdigmurat. Det har gått så fort att jag inte ens hunnit med med kameran! :)

RSS 2.0