Progress

Vi är vid det här laget sjukt trötta på vår grund och vill inget hellre än att avsluta det här momentet med gjutningen. Vi har grävt oss sneda och vinda, släpat stenar på flera ton, svurit över lera, regn och alltings jävlighet och det har tagit oss hela sommaren och lite till.

Jag har varit så less på grunden att jag inte orkat blogga om den senaste veckan men nu börjar det verkligen närma sig slutet. Tre gånger har jag sagt att "nu finns det inga fler stora stenar att dra upp" och två gånger visade det sig vara fel, vi hittade fler... men nu NU! finns det inga fler, igår fyllde vi nämligen igen det sista hålet med singel så nu är det bara gjutning kvar. Eller ja, det lät ju enkelt att bara fylla hålet med singel, först var vi tvungna att för hand tömma det på enorma mängder vatten som lördagens regn så hjälpsamt fyllde det med. Alltings jävlighet som sagt.

Men det närmar sig verkligen slutet på den här "eran" och det känns väldigt skönt, vi gör den sista stora gjutningen i morgon och sedan är det bara det sista hörnet kvar. Hinner vi inte det innan vi sticker så har vi blivit lovade hjälp med att pytsa i det sista och då kan vi börja med nästa moment när vi kommer hem! Bara en sån sak, att göra något annat :)

Den sista stenen, framgrävd och omslagen med band


Vi drog upp den med en vinsch vi fick låna av Thomas. Helt enligt lagen om alltings jävlighet har vinschen på fyrhjulingen gått sönder och ett block vi fick låna att dra med gick också sönder... Thomas vinsch höll som tur var :)


Hela stenupptagningsarrangemanget, det tar mer tid än man tror att arrangera sånt där..


En annan dag än dagen med stenen, Ebba är med och assisterar.Det senaste vi gjöt, nu håller vi på med gaveln, det här hörnet har vi alltså sparat till sist.


Nästan all cement i formen...


Då är det bara murning med lecablock ovanpå gjutningen kvar... spontant känns det lättare än detta eftersom det inte blir något mer grävande men samtidigt vet vi inte än vilka problem som kan uppstå.
Jag åker på semester på fredag LYCKLIGT ovetande :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0