Update, senaste månaden!

Varit lite dåligt med bloggande ett tag, blev lite mycket skola med extra plugg som skulle avslutas mm. Men nu är det klart och jag ska bara plugga Baliprogrammet resten av tiden. Lära mig surfa kanske? :) Här kommer en liten bildbomb på annat som vi ändå har hunnit med förutom pluggandet
 
Vi tog dykcert och åkte till underbara Tulamben för ett vrakdyk, riktigt spännande var det! På bilden har vi precis skrivit klart provet och blivit dykare.
 
 
Stranden i Tulamben när solen precis hade gått ner.
 
Vi firade Carelles födelsedag på Cafe Bali...
 
....gick ut och tog en drink efteråt
 
 
Vi har haft Indonesian cooking class och bakat Indonesiska kakor, Sandy och Dave gör sig redo för att fritera sina!
 
 
Mina färdiga kakor! Gott men rätt sött.
 
 
Vi har också lärt oss göra traditionellt Indonesiskt pyssel av bananblad, detta är en liten korg där man ska förvara ett ägg. Varför man vill ha en liten korg till ett ägg fick vi däremot inte lära oss... :)
 
 
Allt vårt pyssel, prydnadsgrejs man har vid ceremonier, korgar för ägg och ris.
 
Tamara med sin riskorg..
 
 
Vi gjorde en utflykt till Nusa Dua och Uluwatu, detta är en bild på den fantastiska stranden i Uluwatu. Ett världskänt surfställe.
 
 
Hittade en vass blomma på Role foundation i Nusa Dua
 
 
En annan utflykt till Padang Bai, skolutflykt till en traditionell by och lunch här på stranden..
 
....i världens minsta Warung, men vi fick god mat! 
 
Lite vad vi har gjort senaste veckorna, ska försöka blogga lite oftare. Det är helt otroligt hur fort tiden har gått, tycker att vi nyss kom hit men halva tiden har redan gått nästan. Jag trivs bra ialla fall och det är jättekul med allt vi får se och uppleva. Närmsta månaden har jag besök från Sverige hela tiden, det är riktigt kul att få träffa lite kändisar också.
 
 

Chocolate Factory och Green School

Sista delen av förra veckans skolutflykt var först besök på en ekologisk chokladfabrik med hållbarhetstänk och sedan Green School, en internationell skola med grönt signum. Det första intrycket av chokladfabriken var - wow, byggnaden är helt byggd i bambu, riktigt coolt!
 
På övervåningen var det visningsrum för kunder och besökare och man fick också smaka på chokladen. Först fick vi en kall chokladdryck som välkomstdrink, sen fick vi smaka tre sorter, en 80% kakao, en 75% och en som var typ 60% och med cocosmjölk i. Fin utsikt hade de också med skog och risfält.
 
Inne i själva fabriken fick man inte ta bilder så det blir ett foto till från övervåningen. Här är det provsmakning i full gång.
 
Nästa stopp, Green School, är känd över hela världen. Dels har de ett jättefokus på hållbarhet i allt de gör och sen använder de ett väldigt fritt koncept vad gäller lärande. Jag är liiite tveksam eftersom det såklart är en skola enbart för rika människor, de har ett fåtal Indonesiska studenter som går där med scholarship men annars är det bara utländska elever. Men imponerande att se deras fina område där allt i stort sett är byggt i bambu.
 
Bron över älven vid entren.
 
Green School
 
För att slippa fälla träd när de byggde.... kanske att gå lite väl långt? Trädet lär väl fortsätta växa...
 
Insidan av huvudbyggnaden, tre våningar i bambu.
 
Uppifrån och ner
 
Sista bilden, ett grästak, ekologiskt och hållbart.
 

Utflykts update!

Tiden spriiiiinger! En vecka sen jag postade här nu men känns verkligen som nyss. Veckan som gått har varit hektisk, mycket i skolan här, kurserna hemma tickar på och så är vi mitt i vår PADI-Openwater kurs. Den blir iaf förhoppningsvis klar på sön så då lättar det lite.
 
Tänkte fortsätta där jag slutade, med fler bilder från förra onsdagens utflykt. Passar bra eftersom den senaste veckan har varit i stort sett fotolös med mestadels pluggande.
 
Nästa stopp var i Ubud där vi besökte en "Organic farm" med tillhörande "Organic Restaurant". Jättegod mat och ett ställe där salladen känndes säker att äta (jag blev inte sjuk i alla fall). Kul att se lite bra initiativ gällande jordbruk också, annars är det väldigt ohållbara metoder här med besprutning och kemikalier.
 
Stället ligger avsides och man kan inte åka bil dit, därför fick vi börja med en väldigt trevlig promenad genom risfälten, det var toppen att komma bort från trafikljuden en stund och uppleva lite ro.
 
På väg mot farmen och restaurangen.
 
Många vackra vyer runt risfälten. Vi mötte två gäss på promenad bland annat :)
 
Jag och Emily pausar på vägen.
 
 
Så vackert! Underbara färger!
 
Sandys kamera har roliga funktioner! Fin bild på Emily
 
 
Liiiiiiiiis!
 
Gooood mat! På Pulu Mujung Warung
 
Lunchsällis, Thijs, Tamara, Robert
 
En av bönderna på den ekologiska farmen
 
Detta var höjdpunkten på utflykten för mig och det var jätteroligt att se de fina omgivningarna. Får nog bli en tur tillbaka hit under min tid på Bali. Vill också besöka Ubud igen, staden som ligger närmast, ser jättefint ut där.
 
 En sista bild från risfälten:
 
 
 
 

RSS 2.0