Smileys

Nu ar vi framme i Siem Reap. Vi gjorde en smart grej innan vi akte hit, vi fick hjalp av vart Guest House i Phnom Penh att boka rum pa deras "syster Guest House" har i Siem Reap. Det var skapligt skont efter sex timmars bussresa att bli mott av en tuktukforare med en skylt som det stod "Welcome Robin Johnsson Ingrid Saksvik" och bara aka med honom direkt till hotellet istallet for att irra omkring och leta pa kvallen. Sjalva Guest Houset var ocksa en trevlig overaskning, det ar byggt runt en innergard med tradgard och lite stolar och sa, varsta jungelmyset!

Vi kakade lite mat innan vi testade nattmarknaden.

Nu pa kvallen at vi lite mat pa vart mysiga Guest House och sen promenerade vi till nattmarknaden som ligger bara nagra hundra meter bort. Tydligen skapad for turister men otroligt mysig miljo dar ocksa i djungelstuk. Jag hittade inte sa mycket, bara nagra sjalar, men det var skont att bara spatsera runt lite. Dar fanns ocksa en fiskdamm dar man mot betalning kunde doppa fotterna och sa at fiskarna av all dod hud och sa sa att de blev alldeles mjuka. Vi tankte prova forst men sa trodde Robin att fiskarna skulle komma flytande med magen upp om han doppade i sina fotter dar sa vi avstod ;) men vi kanske provar det en annan dag...

Bild pa inngangen till nattmarknaden

Laste innlagget ang. Bangkok flygplats och det hade vi ingen aning om! Vad handlar demonstrationen om? Ar det mojligt att det funkar igen nar vi ska flyga hem?




Har ar bilder fran tidigare idag nar vi var pa Toul Sleng, det kanns verkligen inte som att det ocksa var idag... vi har lite tempo pa att gora grejer! Fast efter Siem Rep blir det lugnare, da ska vi lagga oss pa nan playa! Fast forst ska vi se Angkor Wat, vi funderar pa om vi ska satsa pa att se templen fran elefantryggen, det kan man tydligen gora och det verkar jattemysigt!

Kommentarer
Postat av: trine

Det är oppositionen som protesterar mot regeringen. Var ju en militärkupp i Thailand för ca två år sen och har ju i princip varit militärstyre sedan dess - fast inte många känner till det. Flygplatsen är belägrad, alla flyg är inställda och de passagerare som befinner sig på flygplatsen är i princip instängda pga oroligheterna. UD avråder än så länge inga svenskar från att resa dit, men ni bör undvika de södra delarna mot Malaysia där det är väldigt stökigt och en hel del attentat.

2008-11-27 @ 01:14:53
Postat av: trine

Hej igen, vet inte om ni såg min kommentar från igår. Men nu idag har regeringen iallafall infört undantagstillstånd i vissa delar av Thailand. Så kontakta svenska/norska ambassaden innan ni åker tillbaka till för att höra vad de rekommenderar för turister.



Ingen aning om hur flygbolagen hanterar det hela. Säg till om ni behöver hjälp hemifrån med att prata med Aeroflot.



Ha det!

2008-11-27 @ 21:09:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0